Opplev 7 fjell- topper

750

MOH.

Aktiviteter

Opplevelser
året rundt

I Sirdal finner du et variert aktivitets- og opplevelsestilbud for hele familien. De storslåtte Sirdalsheier gir ubegrensede muligheter for friluftsaktiviteter som vandring, klatring, padling, fiske, fjellgolf og mye mer.

SOMMERAKTIVITETER
– SEVEN SUMMIT ELLER 20 000 FØTTER

 

Snøen smelter, og landskapet forvandles fra hvitt til grønt. Fuglene kvitrer og bjørka spretter. Hyttesesongen er langt fra slutt. Fidjeland Fjellgrend er det perfekte utgangspunkt for utallige naturopplevelser som starter rett utenfor hytteveggen. Det å eie en fjellhytte er en investering for hele året, omgivelsene og opplevelsene skifter i takt med årstidene, helårshytta består. Og de fleste turene starter rett utenfor hyttedøra.

Sirdal Seven Summit er syv fjelltopper som bør oppleves om du er glad i turer i høyfjellet. Varierende vanskelighetsgrad, men alle byr på vilt vakre naturopplevelser. Spennende eventyr venter – spor etter troll og et dramatisk flyhavari kan trollbinde både liten og stor. For glade vandrere er det nok av merkede og tilrettelagte turløyper, men du kan også velge din helt egen vei.

Prøv fiskelykken i elven Sira eller gjør deg klar for tee time og ni hull på Sirdal Fjellgolf på Kvæven. Opplev hundekjøring på Sirdal Huskyfarm langt inni skogen. I september er det andre firbeinte som stjeler oppmerksomheten. 20 000 føtter, eller 5000 sauer, blir hentet ned fra sommerbeitet under de tradisjonsrike Sirdalsdagene. Bjelleklang, bjelleklang, over skog og hei.

Bli med på guidet tur 700 meter inn i fjellet og opplev det spektakulære Tonstad Kraftverk helt i enden av Sirdalsvatnet. Som nybakt hytteeier kan det også være interessant med et besøk på Sirdal Fjellmuseum, hvor du kan lære om den gamle bygdekulturen gjennom ulike bygg og gjenstander.

FLERE KORTREISTE OPPLEVELSER
– HØYT, LAVT OG HELT I RO

For de som liker fjellklatring og buldring (som betyr å klatre uten tau på store steiner eller lavere klippevegger), har Sirdal mer enn 100 ruter i flere store klatrefelt. For de mindre erfarne har Høyt & Lavt en klartepark for hele familien med seks varierte klatreruter. Kjenn blodet bruse og adrenalinet stige mens du svever høyt over vannet i en zip-line. Etter en utfordrende klatredag, kan roen senkes i en kano, akkompagnert av bølgeskvulp og måkeskrik. Ta med familien på piknik eller bli med på en spennende beversafari. I kano.

Har avkommet enda ikke fått nok av det våte element, kan et besøk i vannparken til Sirdal Resort sette prikken over i-en. Her bestiges et 4,5 meter høyt isfjell like ved Høyt & Lavt. En vanvittig gøyal opplevelse! Det samme kan sies om Mountain Carts i løypene ved restauranten til Sirdal Skisenter. Disse trehjulingene er uten motorer, og farten kan enkelt tilpasses etter forholdene. Ingen påkrevde forkunnskaper, bare moro for barn og voksne!

Tiden er inne for å samle inntrykk og slappe av med et godt måltid. På Sirdal Høyfjellshotells restaurant står de klare for å servere. 
Da gjenstår det bare å ønske Jon Blund velkommen til Fidjeland Fjellgrend, og glede seg til en ny og innholdsrik dag.

Les mer om helårsopplevelser på sirdalsferie.no


Opplevelser
året rundt
i Sirdal

SIRDAL HØYFJELLSHOTELL
– DEN GJESTFRIE NABOEN!

Det er klart du skal invitere familie og venner på hytta. Alle under samme tak. Rundt samme bord. Uten åpnings- og stengetider. Hverdagslykke uten sidestykke!

Men tenk å ha en nabo med svømmebasseng, badstue, restaurant og bar. Som alltid tar godt imot deg, når du kommer sliten og utladet etter en lang dag i løypene. Som inviterer til feiring av store dager og jubileer. Som har plass til 200 middagsgjester. Som varter opp med konserter og «live» musikk. Som har egen kurs- og konferanseavdeling. Som har hele 65 rom.

Ikke rart at en slik nabo blir et naturlig sosialt samlingssted. Selv om du har både husrom og hjerterom, kan det noen ganger være praktisk å få hjelp av naboen. Som når du ringer, alltid svarer med like hyggelig stemme: Sirdal Høyfjellshotell, hva kan jeg hjelpe deg med?