Ski-
opplevelser
for hele
familien

750

MOH.

Aktiviteter

Ski-in ski-out
fra hytteveggen

Renn direkte til skitrekket, start langrennsturen fra hytta eller legg i vei til Hilleknuten på randoneeskiene.

FIDJELAND SKISENTER
– KLAR, FERDIG, RENN!

Enten du er født med ski på beina og en dose overmot, eller liker deg best i solveggen mens du iakttar de små med røde kinn: Fidjeland skisenter ligger rett i nærheten og legger rammene for at både store og små kan utfolde seg. Frikjøring. Barnetrekk med flombelysning. To heiser med T-kroker og en tallerkenheis. 350 meter i høydeforskjell og en nedfart på 1500 meter. Distriktets beste og mest effektive snøkanonanlegg med hele 20 snøkanoner bidrar til optimale forhold. 

Ski in, ski out. Skitrekket ligger like ved hyttene.

Har du ikke utstyret i orden? I anleggets nye lokaler kan du leie alt du trenger. Til hele familien. Sulten, tørst eller sliten? Ta en pust i bakken eller i varmestua. Bytt ut frostrøyken med en kopp rykende varm kakao.

Det sies at hvis man føler seg ferdig utlært, er man ikke utlært, men ferdig. Erfarne skiinstruktører kan sette fart på ferdighetene og øke mestringsgleden. På bortoverski eller nedoverski.

Ski-in ski-out. Fra hytta til skisenteret.
Les mer på fidjeland.com.

Fantastiske skimuligheter
Illustrasjonsbilde

LANGRENNSRIKET SIRDAL
– SKITUREN STARTER UTENFOR DØRA

120 kilometer oppkjørte langrennsløyper. Lette, medium, vanskelige og ekspertløyper. Grønne, blå, røde og sorte løyper. Hvite vidder. Hytta di ligger midt i dette smørøyet. Løypa til Jogledalen går faktisk rett utenfor hyttene. Pakk sekken, spenn på skiene og nyt turen til fulle! Finnstølløypa på 7,6 kilometer er også å anbefale. Med bøyde knær og krom rygg suser du ned de lange bakkene. En herlig rundtur som også leder inn på andre løyper og videre inn i den storslagne fjellheimen. Du finner flere fine rasteplasser langs løypa, og på toppen av Urdalsskaret får synssansen sin belønning. Naturens rikdom. For kropp og sjel.

Se for øvrig sirdalsloyper.no for flere flotte løyper med ulik vanskelighetsgrad. God tur!

120 km med preparerte langrenns- løyper
Illustrasjonsbilde

Topptur til Hilleknuten – fjellski anbefalt

Ubetalelig utsikt får man også fra 1209 meters høyde, nærmere bestemt Hilleknuten. Dette er en mer krevende tur som starter ved skitrekket, hvor man kan ta fjellheisen til topps, eller spenne på seg randonee-ski og gå hele veien opp. Det perfekte stedet for frikjøring. Hver vinter, så lenge forhold og sikkerhet tillater det, maskintråkkes en trasé opp mot Svartupstjern. Her er det merket løype videre til toppen før det går slakt ned til Steinbu i Jogledalen. Eller du kan snu og følge samme rute hjem til hytteveggen i Fidjeland Fjellgrend. Uansett – en topp tur, denne toppturen – som gjør seg like godt til fots når kong Vinter har takket for seg.

Les mer på sirdalsloyper.no.